Voordelen van Opties

Voordelen van optiesOpties zijn een zeer uniek beleggingsinstrument en er bestaan vele voordelen van opties. Veel beginnende beleggers begrijpen niet goed hoe de handel in opties precies werkt. Dit is jammer, want opties kopen kan ervoor zorgen dat u extra inkomsten haalt uit uw andere beleggingen. Van een gebruik als hefboom, tot een beter inzicht in de aandelenmarkt, er zijn vele voordelen van opties die u zeker moet weten. Als gevolg van de optiemarkt kunnen beleggers namelijk veel geld verdienen aan een kleine investering. In het geval van aandelen is er vaak veel geld nodig om een rendement op een investering te krijgen, maar de handel in opties heeft duidelijk een aanzienlijk betere return on investment, ook wel ROI genoemd. Daarnaast kopen beleggers opties om het risico van dalingen van koersen af te dekken. In dit artikel zullen wij u alles vertellen over de voordelen van opties. Uiteindelijk is het ook in uw voordeel om precies te weten wat u allemaal kunt bereiken met het handelen in opties.

Hefboomwerking opties

Het Engelse woord ‘leverage’ verwijst naar de hefboom werking van opties. Dit is een van de vele voordelen van opties, maar wel tevens een van de belangrijkste. Hieronder zullen wij u precies uitleggen wat het hefboom effect precies inhoudt. Een van de belangrijkste voordelen van opties is dus de hefboom werking. Dankzij opties kunt u de aandelen van een bepaalde zaak controleren zonder dat daar een groot bedrag van uw account hoeft af te gaan. De hoeveelheid kapitaal, of wel premium, die u betaalt is namelijk maar een relatief klein bedrag in vergelijking met de kosten van het kopen van een zelfde hoeveelheid aandelen. Door de mogelijkheid om een kleine hoeveelheid geld te investeren heeft de handelaar de flexibiliteit om een kleinere hoeveelheid kapitaal te investeren. Door de controle van de aandelen krijgt u als belegger de flexibiliteit om te handelen in aandelen die normaal ver buiten uw zouden liggen. Het zal de winst vergroten wanneer de aandelen in uw voordeel bewegen en tevens zal u geld kunnen verdienen op basis van een relatief kleine beweging in de waarde van de aandelen.

Passief inkomen

Een van de andere belangrijkste voordelen van opties is dat het eigenlijk een passief inkomen voorstelt. Door bepaalde optie strategieën toe te passen kunt u als het ware maandelijks een passieve bron van inkomsten genereren. Een van de meest gebruikte strategieën hiervoor is om ‘covered calls’ te schrijven. Daarnaast is een van de andere voordelen van opties dat u winst uit de ‘bull’, ‘bear’ en ‘side way market’ kunt halen. Dit wil zeggen omhoog, omlaag of zijwaartse markt met een beperkte blootstelling aan risico’s en een potentiele onbeperkte winst. Een voorbeeld is wanneer u kiest om call opties te komen als de markt ‘bullish’ is, of put opties wanneer de markt ‘bearish’ is en tenslotte het aangaan van verschillende spreidings strategieën om winst te maken wanneer de markt hetzelfde blijft.

Indekken tegen risico’s

Dankzij opties kunt u zich vervolgens ook zeer goed indekken tegen risico’s. Aandeel opties bijvoorbeeld kunnen gebruikt worden als instrument om verschillende risico’s voor de aandeel houder af te dekken. Stelt u zich bijvoorbeeld de volgende situatie voor. U bent eigenaar van 1000 aandelen van Philips en u verwacht dat de koers van het aandeel wel eens zou kunnen dalen. In plaats van het vlug vlug verkopen van de aandelen, kunt u ook tien put opties kopen om uw huidige positie te beschermen. Dit is dan als het ware een goedkope verzekering om uw aandelen portefeuille te kunnen beschermen tegen negatieve ontwikkelingen op de markt. Het is dus duidelijk dat opties niet los gezien mogen worden van aandelen.

Voordelen opties groter dan nadelen

Als u de nadelen van opties heeft gelezen, kunt u dus eigenlijk wel concluderen dat de voordelen duidelijk groter zijn dan de nadelen die bij het handelen in opties komen kijken. Dankzij het bestaan van opties heeft u dus het recht om te kopen of verkopen in de toekomst, tegen een vooraf bepaalde prijs, tot en met een bepaalde datum. Voor dit recht betalen optie houders natuurlijk wel een bedrag, en dit wordt het premium genoemd. Stel dat de markt de uitoefenprijs van de optie niet zou bereiken, dan is het helaas zo dat de optie waardeloos ie geworden op het moment dat de verval datum bereikt is.

Veel flexibiliteit bij opties

Om de voordelen van opties nog eens te recapituleren, u heeft vooral een grote mate van flexibiliteit met opties. Opties kunnen namelijk gebruikt worden in een breed scala van strategieën. Deze strategieën kunnen zowel zeer conservatief zijn of een heel hoog risico hebben. De voordelen van opties zijn dus dat deze perfect afgestemd kunnen worden op de verwachtingen. Daarnaast heeft een belegger ‘leverage’ en kan hij dus iets te zeggen krijgen, via het zogenaamde hefboom effect, in een voorraad, zonder daadwerkelijk al te handelen. Het risico is gelukkig niet groot. Deze voordelen van opties laten zien dat het risico beperkt is tot de optie premie. Tenslotte kunnen opties voor beleggers hun positie beschermen tegen prijs schommelingen. Al deze voordelen van opties zijn pas echt goed te begrijpen als u zelf aan het handelen in opties geslagen bent. Tot die tijd zult u vast nog veel vragen over opties hebben, en de enige manier om die allemaal beantwoord te krijgen is door veel te lezen en op te zoeken, en natuurlijk ook door te oefenen op speciale simulatie platforms. Een van de beste platforms kunt u nu direct via deze website bereiken. U hoeft enkel op de onderstaande link te klikken om op een absoluut zeer kort tijdsbestek zoveel mogelijk kennis en ervaring op te kunnen doen. Vooral voor beginnende beleggers zal een simulator veel voordelen van opties opleveren. Juist door te zien wat bepaalde handelingen van u als belegger kunnen veroorzaken en opleveren, wordt een beter inzicht verworven. Op papier en in theorie lijken de strategieën misschien logisch, maar zo gauw u in het echt stappen gaat ondernemen, blijkt het vaak niet meer zo duidelijk te zijn. Het is daarom een zeer goed idee om pas echt geld in te gaan zetten als u het hele gebeuren zo goed mogelijk onder de knie heeft. Dit is de enige garantie die wij u kunnen geven opdat u niet onnodig geld zou verliezen door simpele beginners fouten. Natuurlijk bestaat er altijd een risico wanneer u gaat beleggen, maar zoals deze voordelen van opties hebben bewezen, is er ook zeer veel te winnen bij het handelen in opties.